Om forfatteren

Jean-Louis Adorsen (født i Frankrike og flyttet til Norge som fireåring) hadde sin første novelle på trykk i 1968 og har siden sporadisk og på hobbybasis skrevet bl.a. diverse noveller for forskjellige ukeblader og en roman for Norsk Ukeblad. Han jobbet i Aftenposten og senere i Schibsted fra 1970 til høsten 2013, bl.a. som typograf og IT-konsulent. De siste femten åra som yrkesaktiv skrev han nesten utelukkende faglitteratur, bl.a. brukermanualer for typografer og journalister.

Etter minst et halvt års research begynte han å skrive på romanen «Høstmørke» på tampen av 2013, da han ble førtidspensjonert, og var ferdig forsommeren 2016. Etter at manuset var refusert av en drøy håndfull av Norges største forlag ble boka selvpublisert.

Jean-Louis ble i september 2019 ferdig med en ny og frittstående spenningsroman, «Engelen Gabriel», som kom i salg i oktober/november, og har begynt på en tredje, «Road Movie», som er fortsettelsen på «Høstmørke». Tredje bok i trilogien vil ventelig hete «Tech Talk». Innimellom romanene skriver han noveller, og kom i august 2020 med en krimnovellesamling kalt «Cast-off og andre kriminelle fortellinger»,  med noveller helt fra 1968 og til rykende ferske, skrevet få dager før boka ble utgitt.

Papirutgavene selges i alle Amazons nettbokhandler, norske Adlibris og CDON, og e-bokutgavene i alle norske nettbokhandler. Bøkene kan også lånes i flere biblioteksapper.

Jean-Louis var i perioden 1973 til ca. 1995 meget aktiv i amatørfilmmiljøet og ble fire ganger norgesmester i amatørfilm. To av filmene er vist på NRK og én fikk ros på lederplass i filmtidsskriftet Z etter å ha vært vist på kortfilmfestivalen i Grimstad. Flere av filmene har også vært inspirasjonskilder for bøkene. Han produserte i en årrekke medlemsbladene til Landslaget for Mediaundervisning og Norges VideoAmatører.

Siden 2010 har Jean-Louis også hatt som hobby å lage digitale malerier, bl.a. med programvare som simulerer penselstrøk, og har siden hatt bilder på mange utstillinger. Et av bildene ble lånt av TV3 til bruk i serien «Hjelp, han pusser opp!». Mer info her: http://jean-louis.no/

Foruten å produsere egne bøker og bilder har Jean-Louis de siste par åra også brukket om bøker for flere andre forfattere. 

Jean-Louis ved en Amiga fra 1992 for å finne igjen en
kortroman som ble skrevet samme år, og senere glemt.
Den ble funnet på en diskett og ble utgitt som del av
novellesamlingen «Cast-off og andre kriminelle fortellinger»
i august 2020.