Har du noe på hjertet om boka, send gjerne noen ord!
Epostadressen finner du på kolofonsiden foran i boka.

Åslaug Rise Holberg: Jeg ble fanget allerede fra de første sidene i boka, og hadde vansker med å legge den fra meg. Et godt driv fører leseren gjennom en intrikat verden, der flere drap blir begått. Alle de drepte er journalister i Søkelyset. Hva er fellesnevneren, og hva har disse med hyttedrapet på millionærpolitikeren å gjøre? (…) Forfatteren skriver godt, med god flyt. Jeg har tro på personene. Thomas, som er bokas helt, er en mann i femtiåra som bor alene. Han framstår som en sympatisk kjernekar. Sara, som etter hvert får en større rolle i boka, er en sjarmerende tenåring, med styrke og pågangsmot. Hun er en kløpper med data, og vi blir kjent med en del av den digitale verden som for de fleste av oss er totalt fremmed. (Utdrag fra en anmeldelse. Hele anmeldelsen.)

Bjørn Bakken: «Høstmørke» er en godt komponert og velskrevet krim. Persongalleriet står til troende, ikke minst vår journalisthelt Thomas. At forfatteren har et langt yrkesliv innen avis skinner tydelig igjennom. Han vet definitivt hva han skriver om.
Den unge Sara er også solid portrettert, der forfatteren får fram ungdommelig sjarme og pågangsmot. At hun også er en liten Lisbeth Salander-kloning gjør ingen verdens ting der hun gir Thomas, og oss lesere, grundige innblikk i de mørkere delene av den digitale (under)verdenen. Språket flyter lett og friksjonsfritt, er variert og inneholder ord og uttrykk som vitner om et solid språklig grunnfjell. Ikke altfor litterært spennende, men likevel med en dannethet, en humoristisk fandenivoldskhet og et fint driv som gjør at historien flyter elegant videre. (Utdrag fra en anmeldelse. Hele anmeldelsen.)

Astrid Terese Skjeggerud: «Høstmørke» er virkelig spennende og etterhvert ble den skiftende synsvinkelen en fengende del av boken, det var interessant å få flere personers syn på det som hendte. En blir revet med i å prøve å avsløre hvem morderen egentlig er. Romanen er en indie-roman, det vil si at forfatteren har gitt den ut selv. Han skriver i et etterord at han sendte den til ti forlag først. Jeg synes egentlig det er rart ingen plukket den opp. (Utdrag fra en anmeldelse. Hele anmeldelsen.)

Simen Ingemundsen: En brutal, dramatisk og særdeles spennende bok. Leserne stifter i «Høstmørke» bekjentskap med Thomas Vestmark som er ansatt som journalist i avisen Søkelyset og bokens helt. At forfatteren har erfaring fra avisbransjen, vises han tydelig i denne detaljerte og godt komponerte kriminalromanen. Aldri har jeg som leser kommet så tett inn på journalisters hverdag. Med «Høstmørke» har forfatteren vist sitt talent som forfatter og levert en virkelighetsnær leseopplevelse. (Utdrag fra en anmeldelse. Hele anmeldelsen.)

Ina: Jeg krever ikke noe nyskapende hele tiden, men syntes alt i alt at denne boka ble for tungtrødd for meg, til tross for at den har et veldig flytende språk. Problemet for meg var at hverken plottet eller karakterene engasjerte meg noe særlig. Det føltes mer ut som å lese en roman enn enn krim. Spenningsmomentene uteble, dessverre. Selv om jeg ikke likte «Høstmørke», betyr det ikke at det er en dårlig bok. Det var bare ikke en bok for meg, og har sett den har fått mye ros, men det var bare ikke boka for meg denne gang.  Det ble for mye om avstandsforelskelse og følelser for min smak. Jeg liker mer hardbarket og mørk krim. Jo mørkere, jo bedre. (Utdrag fra en anmeldelse. Hele anmeldelsen.)

Ole Kjeldsberg Endresen: «Høstmørke» er en uvanlig bok også når det gjelder innholdet. Her er detaljerte skildringer av Dovrefjell, brede dypdykk i den digitale verden, metaforer som krever et bredt kunnskapsnivå. Som om forfatteren har øst på med kunnskaper til han er helt tom. (Fra omtale i Østlandets Blad 07.11.2017.)

Inge Lundeby: Men også «samfunnsinnsikten» er storartet, ja i pakt med tida der det finnes mange referanser til hendinger rundt omkring i verden og i Norge. Det er nesten som jeg ser igjen Sjöwall/Wahlöö, som var av de første som skreiv krimbøker der samfunn og samfunnskritikk var viktige ingredienser. Denne boka har mange gode momenter av dette slaget. Men likevel er det «plottet» som imponerer mest. Dette er ei bok der spenningen alltid er tilstede.

Anne Berit Nyberg Bakken: «Høstmørke» er velskrevet og veldig spennende. Jeg klarte ikke å legge den fra meg. Den anbefales til de som liker å lese krim. Den er fra et miljø jeg ikke kjenner godt, men han skriver så levende om det; for ikke å snakke om datakunnskapene! Gleder meg til fortsettelsen.

Tor Guttu: Formen (filminspirert, vil jeg tro) overrasker, men man venner seg snart til den, og den er effektiv og kler stoffet. Boken er spennende, både stykkevis og i det at de to hovedhandlingsforløpene (knyttet til de to personene man først blir presentert for) nærmer seg hverandre, så leseren er spent på hvordan det ender.

Besart Sadiku: Dette var en godt skrevet krim. Flere ganger fikk jeg hjertet i halsen, så spennende var det. Jeg gleder meg til flere bøker fra forfatterens hånd. Anbefales!!!

Turid Evang: Boka er utrolig bra! Absolutt leseverdig. Spennende og original idé.

Knut Hamli: Jeg er veldig imponert og overrasket over historien i boka, mange finurlige tanker og episoder som ender opp i en original avslutning. Handlingen er spennende, og jeg klarte ikke å legge fra meg boka og måtte lese til langt på kveld for å bli ferdig.

Jan Warhuus: Dette synes jeg var god lesning. Fikk ikke lyst til å legge fra meg boken når jeg hadde lest en stund. Spenningen var på topp gjennom det meste av historien. Håper den neste boken blir like bra som denne.

Tor Aas-Hansen: Har nå lest romanen «Høstmørke» av Jean-Louis Adorsen, og gir den umiddelbart terningkast 5. Dette er en typisk ”Pageturner” som er vanskelig å legge vekk.
For meg er skildringene av menneskelige relasjoner det som sitter igjen som det aller beste. Både forholdet mellom Thomas og Sara og Thomas og Eva syntes jeg  er meget godt beskrevet. Jeg lurte litt underveis på hvordan forholdet mellom de to hovedpersonene skulle avsluttes, men dette taklet forfatteren genialt.
Voldsbeskrivelsene (som det er mange av) som gjør dette til en krimroman, er slik jeg ser det, er smule overdrevet og påtvunget. Selve storyen kunne kanskje ha vunnet på å være litt enklere. Fikk litt følelsen av at man etter en lang og god innledning, fikk litt travelt med å avslutte historien.
Selve formen med alle jeg-personene forvirret meg noe i starten, men etter hvert skjønte jeg at det gjør det helt klart lettere å følge tankerekkene til mange forskjellige personer. Veldig spennende og en ny erfaring for meg!
Ellers er det tydelig at forfatteren har meget inngående kunnskaper om avismiljøet og om bruk av data i mange sammenhenger. Dette vet jeg at ikke bare er research, men siden jeg kjenner forfatteren og har hatt ham som kollega i IT-avdelingen i Schibsted, kan jeg veldig godt følge hans betraktninger omkring dette. Det er veldig godt beskrevet.
Alt i alt en meget bra bok. Jeg har ingen problemer med anbefale den videre. Gleder meg til neste utgivelse!

Asbjørn Hollund: Jeg må innrømme at jeg slet litt med å holde orden på alle «jeg-figurene», men det var bare til å begynne med. Etter noen få kapitler gikk dette imidlertid greit, og spenningen bare økte og økte!!! Kjempegod bok!

Ragnhild Urdahl: Boken hadde den spenningen som fikk meg til å lese den kontinuerlig. Det betyr at den ble plukket opp når jeg hadde anledning til å lese, og at jeg gledet meg til å lese fortsettelsen. Jeg likte ‘jeg’-ene. (Ikke så forvirrende som Paul Austers «4 3 2 1».)
Liker dine korte kapitler. Du øser av din kunnskap/interesse på alle felt. Boken hadde flere overraskende vendinger, det gjør den mer spennende, og jeg måtte ‘rekalkulere’ min GPS flere ganger. (Historien tok meg en annen vei enn forutinntatt.) Kunne lett se at boken blir film.

Trond Pettersen: «Høstmørke» er en krim som fungerer meget bra og som har en originalitet uten den vanlige formen de fleste forfattere bruker.
Boka er meget velskrevet med mange artige «språkvarianter», og personene i boka blir vi meget godt kjent med. Storyen synes jeg er meget bra med dens særegenhet. Det er ikke lett å legge i fra seg boka til tider. Siden dette er en debutbok er jeg meget imponert, og her ser en at det det ligger masse jobb bak. Så får vel også jeg kaste terning, og det blir ikke lett, ikke å kaste, men å komme opp med den riktige siden opp. Etter en stund i tenkeboksen synes jeg det må bli terningkast 5.

Daniel N. Morlandstø: Det eneste jeg har å utsette på «Høstmørke» er at den tok slutt. Anbefales!

Torill Ingvaldsen: Boka er spennende og lettlest, fine miljø- og naturskildringer. Jeg liker de mange synsvinklene/fortellerstemmene. Det er spennende å vite hvordan de forskjellige personene tenker og vurderer sine handlinger. Denne teknikken kunne vært brukt til å gi oss flere sider ved skurkene også.
Vi blir godt kjent med Thomas og Sara, forholdet mellom dem er godt skildret. De beste og verste opplevelsene i livet er veldig vanskelig å sette ord på, derfor kan det være like greit å antyde sex som å skildre det.
Jeg gleder meg til å lese neste bok.

Tor-Egil Solberg: Page-turner. Alle jeg-personene fungerer svært godt i denne velskrevne og spennende krimromanen. Dialogene er naturlige og utvungne. Solid håndverk! Dessuten: Per Egil Hegge vil finne ytterst lite å henge seg opp i her. Anbefales!

Randi Wikestad Hamli: Jeg koste meg virkelig, boken fanget min interesse og var absolutt spennende! Jeg vil likevel fremheve enkelte sider ved boken: Likte veldig godt dette med «jeg»-formen gjennom hele boken. Til å begynne med litt forvirrende, men etter hvert spennende å begynne på nytt kapittel, «hvem nå denne gangen». Sara var et interessant bekjentskap, flott jente med sine særtrekk. Minte meg om Lisbeth Salander! Forholdet mellom Thomas og Eva var i fin balanse gjennom hele boken.
Så det jeg ikke likte: Det ble etter hvert vel mange mord! Måten å drepe på med stikkvåpen var unødvendig godt dokumentert.

Ragna Fossen:  En skikkelig intrigemaraton! Bra jobba! 

Esben Kobberstad: Spennende lesning fra perm til perm!

Ida Kristin Lie: Høstmørke er en spennende bok, godt skrevet og lettlest fra perm til perm. Med inngående beskrivelser av data og nettets muligheter avslører forfatteren stor kunnskap, og en bok preget av nøye forarbeid. Jeg liker godt karakterene Sara og Thomas – og utviklingen av deres forhold. Boken hadde vært like god uten flere av detaljerte beskrivelser og ‘historier rundt’, men det trekker heller ikke ned. Aller best likte jeg at personene fremstår som jeg-personer. Dette er originalt, og bidrar til bedre nærhet og om mulig, bedre forståelse fra leserens side. Lykke til videre – jeg er spent på oppfølgeren.

Øyvind Fygd: «Høstmørke» er en vellykket kriminalroman. Jeg vil fremheve tre ting ved den: Språket: Det glir lett, det er variert, fint og tydelig. Plottet: Ikke forutsigbart, spennende. Boken inneholder en passe stor faktamengde om ulike temaer, fint spredt i teksten. Slik skal romaner være!

Ragnhild Østlie Hjelmervik: Nå har jeg lest boka og det ble tommel opp! Veldig spennende og meget godt skrevet. Spennende vinkling med flere «jeg-personer» uten at det egentlig var det heller. Jeg håper på fortsettelsen. Bør leses om du liker krim!

Dag Kjetil Gjerdrum: Velskrevet og spennende bok!

Randi Skjæret: Alle kan glede seg. Denne boken har ALT.

Margaret Brynildsen Hagevik: Løp og kjøp! Spennende!

Alf B. Godager: Jeg er glad for å kunne anbefale boken. Den er god, velskrevet og spennende og gir et godt innblikk i arbeidet i en i mange ting typisk, i andre forhold utypisk, norsk avisredaksjon, med et interessevekkende plott og en overraskende løsning.

Torhild Høier: Meget spennende, og jeg må si du har et omfattende og fantastisk ordforråd. Ellers synes jeg du har særdeles gode kunnskaper om data også. Jeg har hatt en del besøk i høst, og når det ringte på døra ble jeg lei meg fordi jeg da måtte legge bort boka. Synes til tider den var rå og pervers – lurer nesten på hvor du får det fra? – men, men, det er jo det som gir spenning.

Marja Thormodsen: Jeg leste din bok med stor interesse! Den var veldig «mediasexy». Boken hadde i seg mye samfunnsaktuelt. Jeg vil skryte av ditt håndlag når det gjelder beskrivelse av forskjellige miljøer – kjempeflott! Men jeg likte ikke de 12 «jeg’ene» – halvparten kunne vært nok etter min mening. Boken var også «for blodig» for meg.

Sverre Årnes: «Høstmørke» av min gamle venn Jean-Louis Adorsen ankom Gran Canaria i går, og designen alene var en ren appetittvekker. Jeg måtte bare gyve løs på den, er allerede på side 59, og har rukket å bli lei meg for at boka ikke er lenger enn ‘bare’ på 400 sider. Jean-Louis skriver elegant, lettlest, og bringer deg fort inn i en medrivende historie. En helt uvanlig presis norsk blir liksom candy på toppen. Jeg har (altså) hittil lest bare begynnelsen, men fram til hit tør jeg si at min venn ikke har mye å lære av de ‘store gutta’.